Иво Андриќ за животиштето

Додека беше жив, повеќе не е

Полуинтелектуалец: Појава која владее со нашето општество

Политичката амбиција на еден полуинтелектуалец всушност и не е политичка. Таа се состои само во тоа преку политиката да се збогати

Враќање на дистопијата: Што да се чита во ерата на алтернативни факти

Како политиката се одразува на изборот на литература

{{ article.name }}

{{ article.title }}

Како би изгледало ако место секојдневните фрази користите фрази од порталите

ШОКАНТНО!

16 работи што можеш да ги правиш додека чекаш да се формира влада

Времето тече

Животниот век на една врска објаснет преку распадот на Југославија

До која фаза на распад сте?

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот