Учиме да пишуваме со моџо.мк: Буквата Б

Еволуцијата на Б (латиничното, оти ни беше мака да бараме за кириличното)

Зборови за вежбање

Банана – Не се јаде додека гледаш некој в очи

Брод – Средство за воден транспорт, Македонски

Бранко – Крив за сѐ

Бонови - Алтернатива на монетарниот систем во социјализмот

Бамбус – Храна за панди и алкохолен абортус за тинејџери

Брк – Мустак, гордост на Претседателот на куќниот совет

Бориџини – Абориџини кажано од некој кој има проблем при изговарање на буквата А

Брак – Светиња! СВЕ-ТИЊА!

Бебе – Производ на бракот, нуспроизвод на дупнат кондом

Брат – Неухранет член на семејството


 Би можело, а и не мора да ве интересира

Учиме да пишуваме: Буквата А


Бројлер – Врста на кокошка. Да не се меша со бојлер. Бројлерот не топли вода

Бојлер – Домашен апарат. Да не се меша со Бројлер. Бојлерот не дава јајца

Балет – Форма на уметност, ноќен клуб

Банда – Неформална партија

Боранија - Причина за прескокнување на ручек

Бонд – Џејмс Бонд

БИНГ – Чендлер, Моника, пребарувач кој го користи само Бил Гејтс

Боров четник – Штеточина

Бугарски воз – Воз кој не вози кон ЕУ

Биртија – Нарнија за алкохоличар

Бруцошка забава – Ожени се за три текили за сто денари

Блејзер – Сако, зборот го користат само модни блогерки

Бордовска чорба - Специјалитет кој се јаде само еднаш

Бомба - Реално шоу

Бамби - Мајка и црну вуну преде

Бугарски пасош - Портал за работа во Германија

Банка - Те бараат почесто од родителите

Болница - Гледај да преживееш

Београд - Знам за један град

Реченици за вежбање:

Бјанка и Борис пијат бамбус на балконот

Бранкица го баци бидермаерот кој го фрли Бисера

Бранко е бандит

Брммм брммм брчи Бонде сељакот со BMW-то

 

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот