Свињите, за разлика од некои луѓе, имаат карактер

Според најновите истражувања свињите имаат карактер, за разлика од некои луѓе, па тие можат да бидат песимисти и оптимисти.

Тоа е откриено во истражувањето на научниците од Универзитетот Линколн кои тестирале 36 животни нудејќи им садови во кои има чоколадо или помалку привлечни две зрна кафе на фиксирани локации.
Свињите биле пооптимистични кога пронаоѓале трет сад кој се наоѓал меѓу ова садови иако можеби во него немало ништо.

Докторката Лиса Колинс објаснува дека логиката на свињите е слична на човечкото размислување.

Во истражувањето е објавено дека свињите кои живееле во подобри услови со поголем животен простор биле во подобро расположение па и поголеми оптимисти од оние кои живееле во помал животен простор кои биле негативно расположение и попесимистично настроени. Нивната состојба се променила кога тие го промениле и опкружувањето.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот