Совети за возење од Југославија

Имате машина за патување низ времето и сакате да патувате во Југославија во 80-тите? Ок. Ваша е машината не ви се мешаме ваша е одлуката. Но ако таму возите автомобил еве кои совети треба да ги знаете за сигурно слушање музика во автомобилот.

1. Музиката која, без шега и претерување, предизвикува побрза работа на срцето треба да се избегнува.

2. Лоша навика е во исто време да го уклучувате и касетофонот и да го палите автомобилот.

3. Секако не се препорачува слушање на музика во градска гужва.

4. Слушањето на звуците на улица е дел од сигурноста во сообраќајот.

5. За аудиофилите подобро е да го слушате звукот на вашиот мотор отколку Бјело Дугме или возвишениот Бах.

6. Звукот во автомобилот не смее да доминира. Ако радиото трешти како ќе ја слушнете милициската свирка или звучниот сигнал на железничката рампа?

7. Слушајте вести и информации кога возењето не е динамично затоа што тоа го разбива чувството за изолација во автомобилот.

8. Музиката е добредојдена кога пред вас е широк и рамен пат, времето е убаво, а пред вас е долг пат.

9. Пазете до диско музиката за да не ви заигра ногата на педалата во ритамот на Траволта.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот