Сите освојувачи на медал од Русија ќе добијат по еден џип

И покрај забраната за настап на голем број спортисти кои беа вмешани во допинг скандалот, руските спортисти успеаа да соберат еден куп медали на Олимписките игри во Рио.

Со 19 златни, 18 сребрени и 19 бронзени медали Русија е четврта земја по успешност на овие Олимписки игри, а се тоа сега ќе им се исплати и на спортистите.

Кремљ се покажа великодушен за овие Олимписки игри па така секој добитник на медал ќе добие по еден џип. Зошто е избран БМВ пред Лада Нива не е јасно, но како и да е, за златен медал се добива БМВ Х6, за сребрен БМВ Х5, а за бронзен, скромно, БМВ Х3.

Клучевите спортистите ќе ги добијат кога Путин ќе реши да им организира пречек.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот