Што го радува драгиот лидер Ким Џонг Ун

Севернокорејскиот претседател Ким Џонг Ун ја надгледуваше големата воена вежба која симулираше напад на таканаречената Плава куќа или седиштето на јужнокорејската претседателка.

Задачата на оваа вежба беше проверката на спремност за уништување на посебните непријателски цели меѓу кои и Плавата куќа стои во соопштението на севернокорејската агенција за информирање.

На вежбата севернокорејските војници ја зазедоа зградата која е слична на онаа на јужнокорејското претседателство и ја запалија на голема радост на драгиот лидер Ким Џонг Ун.

Северна Кореја инаку планира да произведе интерконтинентални ракети кои би можеле да носат боеви глави и оваа година има изведено две нуклеарни проби и повеќе ракетни со тоа кршејќи ги резулуциите на Советот за безбедност при Обединетите нации.

Инаку еве ја радоста на драгиот лидер.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот