Селото на тетоважите во Индонезија

Во источниот дел на индонезискиот остров Сумба се наоѓа селото на тетоважите.

Селото Праијинг е дом на околу 100-тина припадници на народот Сумба и специфично е тоа што покрај долгите години на колонизација тие се уште ја чуваат традицијата на тетовирање и сѐ уште го практикуваат овој древен чин.

Народот Сумба е познат по правење на традиционални ткаенини, а ритуалната пракса на тетовирање ја овековечи фотографот Фирна Фајрин во март 2017-та.

Што кажува за тебе твојата тетоважа

И каде си сега според тетоважата

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот