Се труеме за Вaс: Музејот на лошата уметност

Museum of Bad Art (MOBA) е музеј во САД основан од Скот Вилсон во 1994 година, а е посебен по тоа што собира и изложува дела кои се толку лоши, што не можат да бидат занемарени.

Еве дел од катастрoфалните дела, како што ги нарекуваат во музејот:

 

Поврзани артикли

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот