Сè што сте сакале да знаете за јапонските школски униформи

Школските униформи во Јапонија се во употреба околу 150 години. На почетокот биле користени да се обележи потеклото на ученикот но денес станаа симбол на Јапонија.

Видови униформи:

Морнарска униформа

Униформа со џемпер

Болеро униформа

Униформа со Етон џакет

Униформа со трегери

Eдноделна униформа

Во Јапонија постојат приватни и државни школи. Во државните училишта пракса е униформите да се поедноставни. Сепак има многу училишта во кои не се носи униформа. И покрај тоа што некаде униформата не е задолжителна сепак учениците купуваат униформи и ги носат на школо.

Истбој брендот е најзастапен.

Многу од нив носат џемпери. Најпопуларен бренд на џемпери е Уникло, кој откако направи колекција во бои направи и револуција во школските униформи.

Должината на чорапите со тек на време премина од

во

Чевлите се обично слични едни на други иако во последно време е тренд да се носат патики со униформата

Иако е опшествено прифатливо должината на здолништето да биде 15 центиметри над колена некои училишта преферираат долги здолништа.

 

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот