Порно за архитекти и аудиофили: Новата концертна сала во Хамбург

Колку пари, толку музика. Буквално. Ако ви беше скапа новата концертна сала во Скопје, Хамбург исто така си изгради нова концертна сала само што нивната кошта 842 милиони долари и е акустично најсовршената концертна сала во светот. Покрај архитектите за ова помогнала и вештачката интелигенција па така салата има над 10.000 посебно дизајнирани панели за подобар звук. Еве како изгелда и звучи.

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот