Погpешно дишете

Иако дишењето е вроден инстинкт сепак има повеќе начини на дишење, а најголем дел од нас дишат погрешно. Значи не не бива ни за постоење...

1. Вдишувате повеќе од обично. Телото инстинктивно се труди да ја надомести помалата количина на воздух.

2. Често зевате, знак што укажува на плитко дишење и недостаток на кислород во телото.

3. Чкрипењето со забите додека спиете укажува на хроничен стрес и плитко, неправилно дишење.

4. Затегнатост во вратот и рамената како и болки во тие предели можат да се појават од, погодувате, плитко дишење.

5. Секогаш сте уморни. А тоа може да е последица на недостатокот на кислород од што се појавува недостатотк на енергија и хроничен замор.

Со правилното дишење се занимавала и медицината и старите учења како што е јогата, но сепак ние ви го препорачуваме овој гиф за правилно дишење и опуштање.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот