Почина Жуга од песната ,,Пишоња и Жуга“

Предраг Жустриќ попознат како Жуга од култната песна „Пишоња и Жуга“ почина вечера во Метович.

Сите кои ги имаат слушано Забрањено пушење ги знаат Пишоња и Жуга и нивната приказна. Во песната тие крадат автобус од градското претпријатие за превоз и со него планираат да стигнат на море. Во тоа ги спречува милицијата која поставува барикади на патот. Интересно е што оваа песна е инспирирана од вистинска случка во која Жуга заедно со неговиот пријател Пишоња навистина украле автобус, но според нив крајот бил малку поразличен од песната.

Инаку Жуга живее во Меткович од крајот на 1980-тите додека Пишоња загина во Војната во Босна во 1992-ра.

Нека крадат уште многу автобуси на небото...

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот