Ова е твојот прв ден на школо

Се убедуваш да станеш од спиење

и сфаќаш дека не сакаш да одиш на школо.

Кога ќе видиш дека доцниш брзаш...

Но сепак не е се така лошо... Ги сретнуваш пријателите

и има голем одмор.

Добро се држиш додека наставничката не праша како си помина летово

И никогаш не си припремен за наставникот кој на првиот ден сака да почне со лекции...

И чекаш и чекаш да ѕвони

се враќаш дома радосен

додека не ти текне дека треба утре да одиш пак...

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот