Најтажната песна на светот

Резултатите на истражувањето објавено во весникот Frontiers in Psychology, укажува дека песната Discovery of the Camp на Мајкл Кејмен е една од најтажните песни, било кога снимени.

А интересно е, што вашата реакција на неа, покажува многу за вашата личност.

Испитаниците кои песната ја опишале како “тажна, силна, пријатна“, направиле подобри резултати на тестот на емпатија. Оние кои песната ги направила нервозни не покажале сочувство со другите.

“Изгледа дека чувствителните и емпатични луѓе, кои во овој случај уживале во тажната песна, нивниот организам на некој начин ги наградува“, вели професорот Томас Ерола.

Тоа исто така значи дека емпатичните луѓе во тажната музика уживаат повеќе од другите затоа што од неа добиваат некое чувство на задоволство.

 

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот