Мажите никогаш не се опоравуваат од раскинување на значајна врска

Истражувачите откриле дека мажите всушност никогаш нема да се опорават од прекин на значaјна врска.

Истражувањето опфатило 5705 учесници, и е под водство на истражувачот Крег Морис од Бигхамтон Унивезитетот.

Ова истражување од друга страна покажало дека жените со време учат како да се носат со прекинот и продолжуваат напред. Интересно е дека мажите ќе изгледаат како да се забавуваат, но всушност ќе страдаат. Истражувачите велат дека пеколот низ кој поминуваат после раскинувањето, полош е од оној низ кои поминуваат жените.

Тие од друга страна со време стануваат се подобри и растат во секој поглед, иако е докажано дека прекинот повеќе ги погаѓа во првиот момент.

“Мажите длабоко ќе го почувствуваат прекинот на врската со жената која ја сакале, во подолг временски период. Подолго ќе им треба да сгфатат што изгубиле, а подолго ќе им треба да се опорават од таа загуба“, заклучокот е на истражувачите.

 

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот