Куќите на познатите писатели

Чарлс Дикинс во оваа грегоријанска куќа се преселил во 1837-ма година и во неа го напишал “Оливер Твист“ дело по кое ќе остане запаметен. Во 1925-та куќата во центарот на Лондон станува музеј на авторот кој содржи многу од предметите кои му припаѓале.

Во 1946-та Орвел со својот син доаѓа во оваа селска куќа на островот Јура во Шкотска за да може да го заврши своето најпознато дело. Куќата ја купува поради лошото здравје.

Хемингвеј во куќата живее од 1931-ва до 1939-та, но сепак таа останува во негова сопственост се до смртта. Мачките кои се наоѓаат на имотот се директни потомци на мачките кои ги чувал познатиот писател.

Куќата во која живеел Едгар Алан По е изградена во 1812 и е последна куќа во квартот со згради во Бронкс. Местото порано било нарекувано Олд Фордхем Вилиџ и во близина имало шума и река, место на кое писателот често го поминувал времето.

Куќата во која Толстој ги напиша “Војна и мир“ и “Ана Каренина“ се наоѓа во градот Тула. Тој тука живеел и творел и на крајот тука е и закопан.

И на крај куќата на Бранко Ќопиќ на Балканот...

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот