Колку брзо треба да трчате за да одите по вода

Одењето по вода е можно. Исто така можно е камчињата да потскокнуваат по водата, зарем не?
Иако е можно, одењето по вода не спаѓа во нешто кое што луѓето можат да го изведат. Теориски, водата може да ја издржи тежината на човекот, само доколку има џиновски стапала или доколку трча многу брзо. Но колку брзо?

Најбрзиот човек на светот, Усеин Болт има брзина од 10 метри во секунда. За да одите, т.е за да трќате по вода мора да бидете барем три пати побрзи, значи да прчате 30 метра во секунда.
Знаеме дека ова видео не е реално, но делува многу интересно, зарем не?

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот