Кој филмски психопат е најдобар?

Дали некогаш ве интересирало кој филсмки психопат е најдобро прикажан?

Група на белгиски психијатри во 2013 година, започнале проект на гледање на повеќе од 400 филмови за да одлучат кој фиктивен психопат најмногу одговара на оние од реалноста.

После три години, десетттината експерти го свеле изборот на 126 фиктивни ликови, а после детална анализа за најреалистичен е прогласен Антон Чигур од филмот “No country for old men“.

“Изгледа дека Чигур ефектно е неповредлив и отпорен на било каков вид на емоции или човечност“, образложиле тие.

Тимот објаснил дека останатите ликови биле неуверливи, затоа што нивното однесување било премногу екстремно. Освен тенденцијата кон насилство, однесувањето на спихопатите е всушност многу посуптилно, појаснуваат тие.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот