Како советските илустратори го замислувале комунизмот во космосот

Советските уметници и графичари не ја замислуваа работничката утопија само на Земјата туку одеа и надвор од неа сликајки го комунизмот во космосот. Еве како тие замислуваа дека ќе изгледа комунизмот во вселената и на другите планети.

Станица на Месечината, детска книга од Павел Клушнатзев 1965 и 1974

Станица на Месечината, Андреј Соколов

Бази на другите планети од Андреј Соколов

Пат во космосот (1958)

Рудинк на Месечината, М. Василев

Град и автопат во космосот, Сергеј Гавриш

Живот под површината на Месечината

База со кружен тунел (ако ние некогаш ја освоиме вселената нашите градоначалници ќе прават само вакви) 1949

 

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот