Како ќе живееме за 1000 години?

Како ќе живееме за 1000 години? Ние сигурно нема да живееме за 1000 години туку како ќе живеат луѓето за еден милениуми. Еве едни од најинтересните предвидувања за иднината на човештвото.

Ќе живееме 1000 години

Многумина милијардери веќе вложуваат во истражувања кои би требало да го запрат стареењето. Научните сметаат дека веќе за неколку години ќе постојат лекови кои ќе го прекинуваат стареењето на клетките. Веќе сега може да се менуваат гените, а тоа може да ни го зголеми животниот век до еден милениум.

Ќе се населиме на други планети

Научниците сметаат дека ќе мораме да се преселиме на други планети и дека тоа е единствениот начин да преживееме. Големи се шансите дека до тогаш ќе има самоодржливи колонии на Марс, а може и на други планети..

Луѓето ќе се сменат физички

Според претпоставките ќе имаат поголемо чело, поголем нос и очи и потемна кожа, а сѐ тоа поради климатските промени.

Вештачката интелигенција

За 1000 години, а многу веројатно и пред тоа, вештачката интелигенција ќе има поголем капацитет од сите луѓе на планетата и ќе биде користена за развој на нови лекови, дијагностика и многу работи за кои денес само сонуваме.

Трансхуманизам

Веќе машините влегоа во човековото тело со подобрување на видот и слухот. Во иднина човекот се повеќе ќе станува машина.

Сите ќе зборуваме на ист јазик

Лингвистите предвидуваат дека за 100 години ќе ги снема 90% од јазиците поради миграцијата, а оние кои ќе останат ќе бидат поедноставени.

Нанотехнологијата ќе реши многу работи

Во иднината нанотехнологијата ќе може да ја исчисти водата, воздухот и да помага во функционирањето на човековото тело.

А може и да не снема...

Последното масовно изумирање од лицето на земјата ги збриша диносаурусите. Неодамнешно истражување дојде до заклучок дека степенот на изумирање на видовите во 20-тиот век е дури 100 поати поголем со луѓе отколку да ги нема нив. Според некои научници единствен спас за човештвото е депопулацијата или ќе не снема.

Што кажува за тебе твојата тетоважа

И каде си сега според тетоважата

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот