Како изгледал квартот на Црвените фенери во 90-тите

Фотографот Хаб Прикаертс живеел во квартот на Црвените фенери во 90-тите и ги фотографил сексуалните работнички, чистачите, муштериите, криминалците, полицијците, туристите и зависниците кои го сочинуваат тој кварт.

На прв поглед изгледа дека квартот на Црвените фенери во Амстердам не се променил многу последниве децении. Секс работничките и понатаму им нудат услуги на муштериите и понатаму можете да најдете одвратни барови и дилери на улица. Сепак, овој дел поминал и низ значајни промени во последните неколку години што доведе до затворање на на голем број кафулиња и секс излози, додека налетот на туристи кои се шетаат наоколу ја промени вистинската суштина на овој дел од градот.

*Клик на фотографиите за поглема верзија

Што кажува за тебе твојата тетоважа

И каде си сега според тетоважата

15 причини зошто Таравари си заминува од министерството за здравство

#ЧаоТаравари

Есенски моден водич за луѓе кои земаат помалку од 250 евра плата

Напишан од човек кој зема помалку од 250 евра плата

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот