Имаш прочитано една книга? Значи ги имаш прочитано сите книги

Одлични вести за оние кои не сакаат да читаат книги и не гледаат филмови! Сите книги и филмови се многу слични, ако не и исти. Оваа теорија ја разви Џозеф Кемпбел, а сега има и ново објаснување.

Поедноставно гледано секоја книга и филм се исти и тоа може да се подели во 8 точки:

1. Главниот карактер е во својата конфортна зона

2. Но тој нешто сака

3. За да го добие тоа што го сака мора да влезе во непозната ситуација

4. Се прилагодува

5. Го добива тоа што го сакал

6. Но за тоа платил висока цена

7. Потоа се враќа во познатата ситуација

8. Иако тој се враќа е променет

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот