Градот кој е јапонска верзија на Кочани има фестивал за крајот на бербата на ориз

Есен, време кога на земјоделците им завршува сезоната, а кога оние кои правеле манипулации со субвенциите завршуваат во затвор. Јапонските земјоделци малку поинаку го слават ова време. Така тие решиле да направат чудовишта од она што им останува од оризот. Фестивалот се одржува во Нигата што слободно може да се рече дека е јапонскиот Кочани.

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот