Додека Скопје не добие трамвај уживајте во оние на Северна Кореја

Малку е познато дека Скопје имало трамвај уште на крајот на 19-тиот век. Тој бил донесен од Виена од богатите браќа Шабан-паша и бил придвижуван од коњи. Поминало некое време додека не се воспоставиле редовни линии кои биле организирани од градот, а постоеле се до Првата Балканска Војна. Втората шанса Скопје да добие трамваи е кон крајот на 80-тите години на минатиот век кога на референдум неговите граѓани ја одбиваат идејата. Како и да е, еве го трамвајскиот систем во Пјонгјанг.

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот