Алкохолот е многу поштетен од што мислевме

Aлкохол. Или како полесно да ја убиеш досадата и да ти е поинтересен животот. Ве прави да се чувствувате подобро, да сте покомуникативни, повесели. Само што алкогхолот е дрога. И дрога која може многу лесно да ве доведе во потешка зависност.

Истражувачи од Њујорк кои го испитувале алкохолот дошле до откритие дека луѓето кои пијат многу алкохол полесно се навлекуваат на кокаин. (види фото)

Фото

Експертите предупредуваат и на други штетни последици од алкохолот за кои досега не се знаело. Па така алкохолот ја менува активноста на мозокот и станувате поосетливи и на други супстанци.

Научниците сметаат дека овие откритија ќе можат да им помогнат за лечење на зависниците од кокаин.

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот