Ако имаш прочитано една книга ги имаш прочитано сите книги

Одлични вести за оние кои не сакаат да читаат книги и не гледаат филмови! Сите книги и филмови се многу слични, ако не и исти. Оваа теорија ја разви Џозеф Кемпбел, а сега има и ново објаснување.

Поедноставно гледано секоја книга и филм се исти и тоа може да се подели во 8 точки:

1. Главниот карактер е во својата конфортна зона

2. Но тој нешто сака

3. За да го добие тоа што го сака мора да влезе во непозната ситуација

4. Се прилагодува

5. Го добива тоа што го сакал

6. Но за тоа платил висока цена

7. Потоа се враќа во познатата ситуација

8. Иако тој се враќа е променет

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот