15 ''вистини'' кои не се вистинити

1. Не користими само 10% од мозокот, туку сите 100%

2. Алкохолот не ги уништува нашите клетки во мозокот

3. Кинескиот ѕид не се гледа од вселената

4. Витаминот Ц нема да ви ја излечи настинката

5. Златните рипки имаат подолго помнење од 3 секунди. Всушност имаат добра меморија

6. Шеќерот не ги прави децата хиперактивни

7. Водата не ротира во спротивен правец кога отекува на јужната хемисфера

8. Kамелеоните не ги менуваат боите за да се вклопат во опкружувањето туку за да комуницираат со други камелеони

9. Климатиските промени и глобалното топење се измислена приказна

10. Слоновите не одат на гробишта за слонови кога ќе умрат

11. Ноевите не ја ставаат главата во песок кога ќе се исплашат

12. Наполеон Бонапарт воопшто не бил низок

13. Не чувствувате различни вкусови  на различни делови на јазикот

14. Гром всушност често удира два пати во исто место

15. Вакцините не предизвикуваат аутизам

 

40 реални очекувања од 2017-та

Ако ги намалите очекувањата може да биде и ок година

30 новогодишни желби што можеш да ги посакаш и сигурно да ти се остварат во Македонија

Желбите се остваруваат само треба да знаеш што да посакаш

11 видови колеги кои ги има на предновогодишна забава од работа

Затоа што не сте доволно блиски за заедно да славите Нова Година

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот