14 причини зошто е зголемен буџетот за патни трошоци на собранието

Синдромот на Силвана Бонева (научно докажан од Science today) на земање на огромни патни трошоци изгледа дека е заразен, а како дувло на заразата се јавува собранието на Република Македонија. Па така во буџетот за 2018-та е предвидено да се зголемат патните трошоци од 650.000 евра на 1.300.000 евра. Сигурно дека ова е повеќе од потребно, а еве зошто е потребно зголемувањето на патните трошоци.

1. Патуваат по автопатот Кичево - Охрид, а како што знаете, тој е згрешен па им требално многу повеќе време и гориво да се снајдат како да стигнат до Скопје

2. Поради скромност. Да имаа некоја нова кола на М, со Еуро 724 стандарди што троши две капки бензин на 100 километри ќе имаа и помалку. Вака старо Југо троши многу!

3. Не се трошоците големи, бензинот е скап

4. Доаѓале со личната ракета на работа во собранието

5. Одат на работа преку Франкфурт

6. Наивни се, овие на бензинска ги кинат, им наплаќаат десет пати поскапо

7. Технологијата е крива! Не се пратениците криви што сеуште немаме возила на вода или воздух

8. „Епа ај ако не пешки да идиме“ - пратениците

9. Во патните трошоци се вклучени и бенд од тројца за да им свират додека патуваат затоа што им е расипано радиото

10. Ладно време, со пуштена клима повеќе троши

11. Спој на корисното и практичното. На работа идат со Сканија која ја користат за носење на пратки за да можат да заработат пристојно затоа што 1000 евра се мала плата

12. „Како мислиш и купувањето на нова кола и рата за колата на жена ми не влегуваат во патни трошоци? Влегуваат, види таму“

13. Поскапе акцизата за дизелот, нормално дека треба повеќе пари за транспорт пошто е горивото поскапо

14. Од стрес. Пратениците јадат на стрес, се дебелеат и после на автомобилот му треба повеќе сила и гориво за да се придвижи. А да не ги секиравте ќе беше многу поевтино

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот