10 ретки фотографии од Фрида Кало

На денешен ден 1907-ма е родена Фрида Кало позната по нејзината уметничка слобода, начин на живот и тоа што беше дирекна испирација за веѓите на Марјан Стојановски. Поради сите овие работи таа заслужи да биде одбележан нејзиниот роденден со серија од ретки фотографии од сликарката. 

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот