10 факти за Фреди Меркјури кои можеби не сте ги знаеле

1. Сам го дизајнирал грбот на групата Квин.

2. Имал над десет мачки.

3. Неговата огромна колекција на поштенски марки сеуште се прикажува на изложби.

4. Еден вид на жолти цвеќиња се именувани во негова чест.

5. Во 1995-та во негова чест е подигната статуа висока три метра која се наоѓа на Женевското езеро.

6. Курт Кобејн го споменува во совето проштално писмо фалејќи ги неговите настапи и односот со публиката.

7. Само неговата девојка од 70-тите знае каде е закопана урната со неговата пепел.

8. Го има исфрлено Сид Вишс од студио.

9. Никогаш не научи да вози. 

10. Во тестаментот му оставил 500.000 фунти на готвачот во неговата куќа, 500.000 на својот асистент и 100.000 фунти на возачот.

16 наслови од македонските портали кои ги очекуваме за дождот

Уште во далечната 1973-та Баба Ванѓа предвиде дека ако не носиш чадор за време на дожд ќе накиснеш

26 фрази за да уништиш слава или именден

Ако не си ти ќе е некој друг

16 позитивни страни од враќањето на евтината струја

Пишувано на скапа струја

Севернокореец на Денот
Севернокорејка на Денот